Fortrydelsesret

Fortrydelsesret

Som forbruger har du 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt flere forskellige varer i én ordre, men de leveres enkeltvist, løber fristen fra den dag, hvor du
modtager den sidste vare.

Består ordren af flere partier eller dele, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du modtager det sidste parti eller den sidste del.

Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du kan sende en mail til info@bravios.dk eller benytte standardfortrydelsesformularen, som du finder nederst i handelsbetingelserne. Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked.
 
Er Reklamationsret og Garanti det samme?
Nej - reklamationsretten er forskellig for en garanti. Uanset om du har garanti på det du har købt, så har du altid 2 års reklamationsret, som følge af købeloven.
 
Bemærk!
Pr. 1. Januar 2022 er en ny købelov trådt i kraft i Danmark, som gælder for alle køb foretaget i året 2022 og frem efter.
 
I Modsætning til en garanti dækker reklamationsretten kun mangler, hvis årsag var til stede på leveringstidspunktet, og som er ud over det forventelige. Reklamationsretten fungerer således, at mangler, der konstateres inden for de første 12 måneder efter levering, formodes at have været til stede på leveringstidspunktet, med mindre sælger kan sandsynliggøre noget andet - dette kaldes for formodningsreglen / formodningsperioden.
 
Den resterende tid af den to år lange reklamationsfrist (efter formodningsperioden) er det forbrugeren der skal bevise at der er en mangel, og at årsagen til mangler var til stede på leveringstidspunktet.

Fortrydelse af en del af købet
Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.
Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

Returnering
Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os.
Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten.

Visse varer kan ikke returneres med normal post/fragt.
Dette gælder for: systempostkasser med 3 eller flere postenheder.
Udgifterne til returnering af disse varer forventes højst at koste: 400 kr.

Vi kan tilbyde at afhente varer der skal returneres med fragtfirmaet GLS, dette koster 175,- kr. pr. pakke, som vi vil modregne i et evt. beløb som skal kreditteres, ellers vil der blive fremsendt en faktura til betaling før afhentning.

Pakken må højest veje 20 kg. ellers skal den pakke forsvarligt emballeret i flere pakker, det anbefales på det kraftigste at benytte den emballage ordren var i ved modtagelse.

Hvis vi skal afhente en pakke hos Dem, bedes du venligst kontakte os på mail : info@bravios.dk og oplyse ordre eller faktura nummer, så vil vi kontakte dig og aftale nærmere.

Ingen fortrydelsesret
Disse varer kan ikke fortrydes - Levering af varer, som er fremstillet efter dine specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.

Varens stand, når du sender den retur
Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage, hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.

Tilbagebetaling af købsbeløbet
Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.

Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen. Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre vi har aftalt andet. 
 
Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os
dokumentation for at have returneret den.

Varen sendes til:
KOBBERKOMPAGNIET I/S - Bravios.dk
Fuglebæks Allé 4, 4400 Kalundborg.
Tlf.: 42 90 96 09
 
Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.
Du kan også fortryde købet ved at give os besked og aflevere den personligt på ovenstående
adresse - Mod forudgående aftale.

Fortrydelsesret i erhvervskøb.
Er du erhvervskunde, tages skaffevarer ikke retur. (Skaffevarer er defineret som varer med en
afsendelsesdag over 2 dage.)
Lagervarer pålægges et returgebyr på 30% (indtil 14 dage efter købet). Herefter kan varen ikke
returneres.
Andre produkter du også har set