Vedligeholdelse

VEDLIGEHOLDELSE AF DIN POSTKASSE
 
Postkasser og låse skal være vedligeholdt som foreskrevet. Garanti dækker ikke ved mangelfuld vedligeholdelse.
Ifølge købeloven er der 2 års reklamationsret på fejl eller mangler, der dækker fejl, der var tilstede, eller hvor årsagen til fejlen var tilstede, da du fik varen leveret.
 
Det er vigtigt at du vedligeholder din postkasse jvf. nedenstående vejledning. 
Det er med postkasser som med f.eks. din nye cykel der har stået ude hele vinteren, hvis den ikke bliver vedligeholdt, så ruster den.
 
Straks når postkassen er monteret, gives den første omgang med vedligeholdelse af jvf. nedenstående anbefalinger.
 
LÅSE OG HÆNGSLER
Alle postkasse-låse og hængsler smøres med en syrefri-olie 6 - 8 gange årligt, det modvirker også at låsen kan fryser til om vinteren.
Der kan benyttes en almindelig syrefri-olie, den kan købes på tankstationer eller supermarkeder, såsom WD40 .
Olien beskytter også ved f.eks. hængsler hvor der er bevægelige dele som hængseltråden, der ikke er beskyttet af en lakering og kan ruste hvis den ikke beskyttes af olie, så giv godt med olie ved denne.
 
LAKEREDE POSTKASSER
Vedligeholdes ved at afvaske disse ca. 4 - 6 gange årligt eller efter behov.  
Postkassen skal både indvendigt og udvendigt tørres / sprøjtes over med en syrefriolie (f.eks. WD40) som beskytter mod korrosion.
 
De vandrette kanter som underkant af brevklap og nederst på lågen er ekstra udsatte, da her hænger vanddråber i lang tid, her skal man være ekstra påpasselig med beskyttelse olie.
 
Kom især godt ned i revner og kanter, husk også postkassestanderen især ved kanter og samlinger.
Der kan derefter tørres af med en blød bomuldsklud.
 
Du må ikke smøre syrefriolie på postkassen i fuld sol, vent til der er skygge på postkassen.
Mangelfuld vedligeholdelse af postkassen kan medføre rustangreb.
 
Bemærk venligst at ved ekstremt udsatte kystegne som f.eks. ved Vesterhavet hvor saltindholdet er meget højt, skal man afvaske postkassen 8 - 10 gange årligt, for at modvirke rustdannelse, samtidig skal alle overflader både indvendigt og udvendigt samt skruer og bevægelige hængsler påføres lidt syrefri olie f.eks. WD40.
 
Det er vigtigt at du vedligeholder din postkasse jvf. ovenstående.
Da den lige som din bil eller cykel vil ruste hvis den ikke vedligeholdes.
 
RUSTFRITSTÅL
Overfladen på en rustfristål postkasser er ekstrem stærk, men den kræver alligevel nogen vedligeholdelse, dette gøres ved 4 til 6 gange årligt at vaske postkassen med en mild sulfo eller bilshampoo.
Når postkassen er tør skal den tørres over med en klud hvor der er påført lidt syrefri olie, f.eks. WD-40, som kan købes i mange supermarkeder eller byggemarkeder.
 
Dette gøres for at undgå at "flyverust" kan sættes sig på postkassen.
"Flyverust" kommer fra små jernpartikler der findes i luften, "flyverust" kendes også fra opvaskemaskinen, når det rustfristål bestik ruster fordi f.eks. en trådkurv af jern har fået beskadiget sin overflade, derved er der efterfølgende er adgang direkte ind til jernet som så spredes rundt på det rustfristål og får dette til at ruste.

 

Andre produkter du også har set